1. Dobrodošli na Sfrjcaffe. Kao gost možete pregledati forum, ali da bi učestvovali potrebno je da se registrujte na forumu. Registracija je besplatna i zahteva samo minut Vašeg vremena.

Sjeti se moje pjesme-Geet (1970.) indijski film sa prevodom EXTRA PREPORUKA

Diskusija u 'Strani Filmovi ONLINE WATCH' započeta od SFRJCAFFE, 27 Juni 2012.

 1. SFRJCAFFE

  SFRJCAFFE Korisnik od povjerenja

  Delhi - based Kamla zivi bogatim zivotom uz tatu udovca. Dindayal, posebno je popularna pozorisna pjevacica i plesacica. Ona odlazi na odmor u Kulu Scenic gdje razgovara sa sviracem frule, igracem i pjevacem Sarju i oboje se zaljube jedno u drugo i odluce vjencati.
  Kamla se vraca kuci i dolazi u sukob sa njenim menadzerom, Kunver Shamsher Singh, koji je vec dugo zaljubljen u nju, ali na kraju se dogovaraju dovesti Sarju takodjer da pjeva na pozornici. Ubrzo nakon toga Sarju i njegova sestra Janki, nakon Jankinog sukoba s vjerenikom, napustaju selo i pridruzuju se njima u gradu. Sarju je dobio novi izgled i ime - Suraj Kumar, a uskoro Kamla i Suraj postaju vrlo popularni na pozornici u pjevanju u paru.
  Kamla dogovara za Janki brak sa Agra - based Ashok, dok joj tata i finalizira vlastiti brak sa Suraj u istom danu. Zbog zavisti i mrznje menadzera, na putu natrag iz Agra, Suraj ima nezgodu, ali on ce ipak prezivjeti, no tesko je povrijedjen i ne moze govoriti zbog ugruška krvi u mozgu.
  Jankino vjencanje se ipak desava i ona seli u Agra. Sarju uskoro izlazi iz bolnice, medjutim netrpeljivost menadzera prema njemu raste i slijedeceg dana Kamla je šokirana kada vidi svog oca kako lezi bezivotan i Suraj drzi krvav noz u ruci.
  Što ce Kamla raditi pod takvim okolnostima?
  [​IMG] [​IMG]
  “Seti se moje pesme” je indijski film koji je harao Jugoslavijom jednog leta s kraja sedamdesetih. Zabranjena ljubav dvoje mladih (moram da vas razočaram, nije Šekspir izmislio Romea i Juliju, u njegovo vreme nije smela da se obrađuje nova tema, oni su sve teme morali da preuzimaju iz antičke književnosti, te su se i ovi Indusi nekako snašli), on peva kao anđeo i to je to. Tri i po sata. Dva sata plače cela sala. Sećam se odlaska u bioskop, suza, prelepog filma, utiska. Svega se sećam. Ubio sam se trazeci ovaj film jer mi je ostao duboko urezan u sjecanje. Nedaj Boze da u toku projekcije pukne traka (opsta revolucija i ustanak :) ). Moji roditelji su film gledali XY puta a samim time sam i ja bio u prilici da ga pogledam isto toliko puta.

 2. Google Adsense

Podeli ovu stranicu